Moederschap Kindvriendelijke activiteiten Post-nataal – Alchimie-urbanspa

Moederschap in tijden van Corona

Anda Burcea

Moederschap in tijden van corona

Maandenlang binnen zitten nadat ik moeder ben geworden

Het krijgen van een baby zal je leven waarschijnlijk op zoveel verschillende manieren veranderen, het toevoegen van een pandemie aan de pot kan een echte uitdaging worden. Be there, done that, en nu wil ik mijn ondersteuningssysteem graag delen met andere moeders omdat we elkaar en de steun van de gemeenschap nodig hebben.


Ik dacht altijd dat anderen overdreven.


Mijn persoonlijke ervaring.

Mijn baby is begin september 2020 geboren. Terwijl Corona al was begonnen, begon het in de zomer beter te worden en ik was enorm opgelucht. Wanneer je de termijn bereikt en een wereldwijde pandemie begint, is het vrijwel onmogelijk om niet in paniek te raken. Ik begon aan alles te twijfelen. Kan ik bevallen in het ziekenhuis? Zal het personeel mij dezelfde zorg kunnen geven als normaal? Kan ik een ruggenprik krijgen als ik die nodig heb?

Ik had vertrouwen in mezelf en ging voor een natuurlijke bevalling. Ik was er zeker van dat ik dingen aan zou kunnen. Ik heb een hoge pijngrens en ben gewend aan slapeloze nachten. Ik ging zelfs naar arbeidscursussen met Amala (een zeer naturistische benadering). Ik had niet beter voorbereid kunnen zijn.

Mijn arts stelde voor dat we de bevalling moesten 'plannen', of proberen de bevalling op schema te houden, aangezien ik op 28 augustus uitgerekend was en Emil wilde nog niet zo graag naar buiten. Ze hielden me constant in de gaten na de uitgerekende datum. En 4 dagen nadat de dokter besloot mijn vliezen te vegen om de bevalling te versnellen. Ik had gelezen dat dit geen goed idee was, maar bevond me in een dilemma omdat ik mijn arts vertrouwde en accepteerde.

Ik zal het nooit zeker weten, maar ik denk dat dit een cascade van vreemde gebeurtenissen begon. Laten we zeggen dat niets volgens plan verliep en dat ik na een hele dag en nacht arbeid een spoedkeizersnede kreeg.

Na het vegen van het membraan had ik weeën. Ze waren niet ernstig, maar zeer frequent, ik kon er nog steeds doorheen lopen en praten, dus ik ging gewoon door. 's Avonds voor het slapengaan merkte ik bloedstolsels op en belde ik het ziekenhuis voor info. De nachtverpleegster stelde een snel bezoek voor controle voor. Dus ik ging. Het is de bedoeling dat je vóór de geboorte het meest ontspannen bent om de bevalling sneller te laten verlopen. Ze installeerden me op de materniteit op het actieve verlosbed, heel hard en geen hoofdsteun, maar ik lag op mijn rug omdat de monitoring op mijn buik was geïnstalleerd. Ik was niet erg comfortabel. Toen werkte de monitor niet. Ze realiseerden zich na 30 minuten zitten in die ongemakkelijke positie. In plaats van de nieuwe, niet werkende monitor werd een oude met naald en papier gebruikt. OK. Maar na 15 minuten realiseerden ze zich dat het papier niet afluisterde. Het bevestigen van het papier duurde nog eens 15 minuten. Ik begon me ongemakkelijk te voelen en de weeën werden pijnlijk. Toen ik naar het toilet ging, vond ik bloed van een voormalige bewoner van de geboortesalon, wat bijdroeg aan mijn stress. Na ruim een ​​uur stuurden ze me naar huis omdat ik maar 3 cm ontsluiting had en mijn baarmoederhals hetzelfde was. Ik had zo'n pijn en viel flauw toen ik aankwam dat Jan besloot dat ik terug moest gaan. De pijn was hoger dan normaal voor dat stadium van de bevalling omdat Emil zo laag was en al verloofd. Duizelig, zwetend en met koude rillingen, was ik zo uitgeput dat we besloten dat het misschien het beste was om een ​​ruggenprik te krijgen. Op dat moment was de anesthesist niet in het ziekenhuis, dus hij moest gebeld worden. We hoorden zijn auto piepen op de parkeerplaats toen hij aankwam. Hij kwam waarschijnlijk van een feestje, hij was in een volledige cowboyoutfit. Hij vroeg me: "Madame, vous voulez un epidural?" Jan antwoordde voordat ik mijn mond kon opendoen “Ja!”. Toen beval hij Jan aan de andere kant te gaan zitten zodat hij de naald niet in mijn ruggengraat zou kunnen zien, blijkbaar een cruciaal stressmoment voor veel partners. Het moeilijkste is om stil te blijven door de weeën. De naald die je niet voelt. En dan de hemel! Van zeer oncomfortabel tot gezellig zou ik de overgang na de ruggenprik willen omschrijven. Alleen nu kon ik me niet bewegen, dus begon de cascade van medische procedures. Er moet om de 2 uur een urinekatheter, synthetische oxytocine, hydratatiezak, plaatsing van de monitor en regelmatige controles zijn. Maar ik was in orde, ik kon rusten en Jan ook. Ze gaven me elke 30 minuten een knop om op te drukken om de epidurale medicijnen vrij te geven. Rond 5 uur gebeurde er iets, misschien drukte de verpleegster op mijn knop en ik deed hetzelfde, maar ik voelde niets meer, ik zag mijn benen omhoog, maar ze leken niet van mij te zijn. Er was een langzame ontsluiting en ik had een bloeddrukdaling en viel bijna flauw. Het hart van de baby liep niet synchroon met mijn weeën, dus de dokter besloot dat het tijd was om een ​​spoedkeizersnede uit te voeren. Jan was bang en extreem emotioneel. Binnen een uur werd ik van een warme naar een zeer koude kamer in het operatieblok getransporteerd. De chirurg vroeg hem of hij de operatie wilde zien of dat hij liever de muur om mijn buik had laten ophangen. De tweede optie was zijn keuze. Omdat ik al onder narcose was, gaven ze me gewoon een extra dosis en begonnen de procedure. Omdat ik zo hevig beefde en het zo koud had, dacht ik dat mijn tanden zouden barsten. Binnen 15 minuten hoorde ik Emil schreeuwen. Hij was zo mooi en ik nam hem meteen in mijn armen en huilde. Tot nu toe had ik nooit gedacht dat ik een moeder zou zijn. Dit kleine wezen was van mij, we hebben hem samen gemaakt, het is zo normaal en toch zo buitengewoon.

Vooral na de geboorte werden we goed opgevangen door het ziekenhuispersoneel. De verpleegsters waren geweldig! Een pluim voor hen en voor mijn partner Jan, die de situatie ongelooflijk goed heeft aangepakt. Ik weet niet hoe ik het had gekund zonder zijn steun. Ik kon me nauwelijks bewegen.

In termen van herstel was naar het toilet gaan zonder steun van een leger de moeilijkste limiet om te overtreffen.

Dan kom je thuis en is er borstvoeding. Ja, makkelijk, niet? Waarschijnlijk niet voor iedereen, maar ik geloof dat de meeste mensen worstelen met borstvoeding. Verhoog je productie, doe dit, doe dat, je wordt een melkkoe, een gelukkige, maar toch. Het was lastig voor mij omdat ik niet erg georganiseerd ben en een hekel heb aan routine, en je moet een strikt schema volgen als je wilt dat je productie toeneemt en je je kleine wonder wilt voeden.

Na een tijdje voelde ik me slechts een middel om een ​​doel te bereiken en geen vrouw, constant pijn, nek, buik, gebarsten tepels, met niemand om mijn gevoelens mee te delen sinds al mijn tantes, vrienden of zelfs mijn moeder vergat wat Ik voelde en was vreemd onsympathiek. Tel daarbij het slaapgebrek en de eenzaamheid op, en we zaten al opgesloten.

Jan hielp me op het goede spoor te blijven, maar hij transformeerde van mijn beste vriend en perfecte partner in een timingmachine.

Werk hield me gezond, maar het maakte me ook gek! Ik had het geluk om te kunnen profiteren van meer congé de materniteit toen we gesloten waren. Aan de andere kant raakte ik in paniek en moest ik manieren bedenken om actueel te blijven, zelfs als de spa gesloten was. Creëer meer online content, ontwikkel huidcoaching met meer onderzoek, maak contact met mensen via sociale media en leer de manieren van digitale marketing kennen (zeer frustrerend).

Mijn ONDERSTEUNINGSSYSTEEM DAT ik MET U WIL DELEN.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik deze geweldige solidariteitsgroep SUPER MAMAS ,

een netwerk van moeders die andere moeders die net zijn bevallen helpen door hen emotionele, fysieke en spirituele ondersteuning te bieden bij verse maaltijden en een praatje. Precies wat ik nodig had! Ik was zo opgewonden om weer te kunnen communiceren dat ik zelfs gratis gezichtsbehandelingen aanbood. Ik was ook meteen empathisch geworden voor deze moederschapssituatie. Het is alsof ik me onbewust heb geabonneerd op de ouderclub. Ik begrijp nu precies wat een moeder doormaakt en hoe al je gewoonten veranderen als je ouder wordt.

We zijn hetzelfde als voorheen, maar op de een of andere manier totaal anders en je sociale patronen hebben een totale make-over gekregen. Als je dingen met andere ouders kunt delen, heb je het gevoel dat je niet alleen bent, dat je weer bij een groep hoort, zelfs als je je een beetje buitengesloten voelt van je single en klaar bent om je met een groep te mengen.

Ik raad het zeker aan om lid te worden van de Super mama's. Dan kun je, als je er klaar voor bent, uitgaan en andere ouders ontmoeten voor koffie en kindvriendelijke activiteiten in de Haricot Magique .

Voor ons WAS ER ALTIJD MUZIEK

We zongen alles, verzonnen liedjes en teksten of luisterden naar klassieke rockbands. Een copping-mechanisme, maar ook een manier om vreugde te brengen in elke activiteit. Emil begon er al snel van te genieten en we stonden versteld van zijn eerste danspasjes. Als ik een video zou kunnen maken waarin hij danst, zou ik dat doen.

Dus ik denk dat meer dan alleen praten voor mij de behoefte aan dansen was. Ik begon er steeds meer over na te denken. Ik zou niet in staat zijn om naar conventionele dansavonden te gaan zoals voorheen, onmogelijk om laat te blijven, baby moet om 8 uur slapen zo hard om dit te doen bij vrienden wanneer de meeste dinerbijeenkomsten om 8 uur beginnen, moeilijk om het in een restaurant te doen als de meeste van hen zijn niet kindvriendelijk (ik heb me nooit gerealiseerd dat de stad geen kindvriendelijke plek is en zelfs als mensen niet direct zeggen dat kinderen niet welkom zijn, vinden ze manieren om het duidelijk te maken)

Toen ontdekte ik dat er andere manieren zijn om te dansen en plezier te hebben met een baby. L'Haricot Magique heeft bijvoorbeeld prachtige activiteiten zoals dansen met je baby terwijl ( Mama dans bruxelles ) de manieren van dragen en gekke pret met percutie leert, kinderen zijn hier dol op, Emil was over de top opgewonden. En er is altijd Just Dance, van een ex-gamer, ik speel dit huis gewoon graag met vrienden, met de computer of met mensen over de hele wereld, Emil vindt het ook geweldig en hij zal binnenkort met mij mee kunnen doen voor een dansbattle .

Bekijk onze nieuwe stijl van dansen op zaterdagavond:

Bewegingen voor thuisdansen

Andere kindvriendelijke ontdekkingen

Hier is een lijst met plaatsen die ik heb ontdekt en die ik graag met je wil delen.

Ik zal het van tijd tot tijd updaten.

Café eethoek

Leuk café, voor de zondagse brunch hebben ze een kinderspeelveld en eenvoudig maar goed eten.

Mezon

Nooit geprobeerd, maar veel positieve dingen over gehoord. Ik ben van plan om volgende week te gaan.

Restaurant Albert

Goed voor brunch. Geweldige plek, moet je zien in Brussel. Super mooie meubels en design. Ze hebben een speelplaats voor kinderen. Grote open ruimte. Brunch is echter vrij duur.

Chicago Café

Eten kan verbetering gebruiken, maar dit is een iconische kindvriendelijke plek in Brussel.

Garage à kribbe

Goed en divers eten voor brunch, grote open ruimte.

Atelier 34 nul

Super interessante ontdekking. Dit is de kindvriendelijke hemel, café - restaurant - culturele ruimte - tentoonstellingshal, grote tuin met vrijlopende kippen, konijnen, autospeelgoed, schommels, zandspeeltuin!!! Gewoon geweldig voor de zomer.

familie

Familia is een internationale baby- en kindvriendelijke ruimte die is ontworpen om creativiteit, communicatie en onderwijswelzijn te ondersteunen en aan te moedigen. Ze organiseren leuke en leerzame activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Tenbosch park

Zeer gezellig en warm park niet ver van Chatelain. Ze hebben een kinderspeeltuin met zachte grond van boomschors, zodat uw kleintjes veilig kunnen spelen.

Parc de l'hippodrome

In het zonnige Watermaal-Bosvoorde, afgeschermd van het autoverkeer, makkelijk voor kinderen om te spelen en zich veilig te voelen. In de zomer kunt u ook koffie of bier drinken op het terras in een van de bars/bistro's.

Bebe nageurs

Zwemmen met je baby

Als je andere favoriete plekken hebt die je met onze community wilt delen, laat dan een reactie achter!


Laat een reactie achter